tisdag 16 mars 2021

Säsongssammanfattning: Chilling adventures of Sabrina, säsong 4

Som vanligt är det spoilervarning på tv-inläggen.

Förra året bestämde sig Netflix för att lägga ner serien om Sabrina efter säsong fyra. Fansen chockades, det skylldes på covid, jag kände mest att det var på tiden. 
Det var alltså inte med så värst stor entusiasm jag tog tag i att se den sista säsongen, och hade jag inte vetat att det var just den sista, så jag hade slutat titta efter första avsnittet den här säsongen - så pass dåligt insåg jag att jag tyckte att det hade blivit.
Och om inget annat bolag bestämmer sig för att plocka upp serien, så är det slut nu. Äntligen?

Bildkälla Polygon

Favoritavsnitt: 4x02 "Chapter Thirty: The uninvited" Jag är svag för bröllop och här är det två stycken, minsann. Eller tre? Ännu en av fasorna når Greendale, en som behöver bli inbjuden för att inte släppa lös sina fasor.
4x06 "Chapter Thirty-Four: The returned" Nästa fasa som kommer till Greendale för mig sig de uppståndna döda. Mambo Marie måste vinna över Den Uppståndne  i ett spel på liv och död, och The Fright Club tvingas delta i ett helvetiskt Battle of the Bands.
4x07 "Chapter Thirty-Five: The endless" I det parallella universumet försöker Sabrina Morningstar förstå vad det är som händer, när hon plötsligt upptäcker att hon är med i en tv-serie. Extra kuk för att Zelda och Hilda från 90-tals tv-serien är med i sina gamla roller, vilket gör att det till mycket blir ett metaavsnitt.

Favoritkaraktär: Sabrina. Spellman alltså. 

Favoritpar: Theo och Robin/Puck. 

Bäst i säsongen: Med tanke på hur irriterande jag tyckt att sångbitarna varit i andra säsonger, så är det lite överraskande hur pass bra jag gillade dem den här säsongen. Särskilt i "The returned".

Värst i säsongen: Lite väl mycket fokus i de första avsnitten på att Sabrina bara kan vara lycklig om hon är i ett förhållande, alltså behöver en man. Gillade inte det. 

Övriga kommentarer: Jag gillade hur serien slutade. Blev till och med lite dimmig på ögonen. Även om slutavsnittet inte var riktigt så bra som jag hade hoppats på.