onsdag 31 mars 2021

Marsfavoriter

Så är mars snart slut, och det är dags för april att ta vid och nu kan vi väl ändå äntligen få vår? Känns som att våren har fått backa alldeles för många gånger nu, så det borde vara dags nu kan en tycka. Har sett att fåglarna börjat bygga bon i varje fall, och det brukar kunna vara ett tecken på att det är på gång.  
Som vanligt kan jag hitta favoriter från månaden som gått, oavsett hur vädret har varit.

Bok: "The starless sea" av Erin Morgenstern. Den är trots allt den enda boken hittills i år som jag har gett full pott i betyg, med 5/5.

Film: Jag såg om "Amelie från Montmartre" för ingen vet vilken gång i ordningen. Det var första gången E såg den däremot, och det är något alldeles speciellt att dela en favoritfilm med någon som när filmen är slut utnämner den till en av de bästa filmerna hon någonsin sett. Och så är det ju - den är bra på riktigt. Från början till slut och hela vägen däremellan.

TV: Även om vi tittade på "Castle Rock" under betydligt längre period än bara mars, så var det ändå nu vi såg klart på serien, och jag har tyckt mycket om den. Även om säsong ett var bättre än säsong två.

Nagellack: Hur ska jag kunna motstå Virgina Woolf från a England? Svaret: det kan jag inte.



Skönhet: Glädjen i att hitta tillbaka ner i nagellackslådan. 

Extra speciell rolighet: Vi har blivit med vinylspelare efter att ha varit utan i 20+ år. Det finns ju en och annan skiva jag har längtat efter att lyssna på, helt enkelt för att jag inte kunnat hitta dem i något annat format än mina gamla vinyler. Det kanske inte är någon jättebra kvalitet på spelaren i sig, men det låter om den i varje fall. 

Favoritinlägg: Receptet på salta kolakakor. Min bästis hälsar att det funkar fint att ha i lite ingefära också, om en så vill.

Får "hjälp" med att blogga