måndag 29 mars 2021

Säsongssammanfattning: Castle Rock, säsong 2

Som vanligt är det spoilervarning när jag skriver om tv.

Den här säsongssammanfattningen blir den sista om serien "Castle Rock". Det är nämligen klart nu att serien är ännu en i raden av projekt som blir nedlagda på grund av år 2020  och en viss pandemi som stoppade upp alldeles för många produktioner. Synd, kan jag tycka. Mer om det längre ner.

I den här andra säsongen stöter vi på bekanta från bland annat "Misery" och "Salem's lot", men också gamla bekanta från Castle Rock i allmänhet och ansikten från förra säsongen i en annorlunda skepnad.

Bildkälla Tv series finale

Favoritavsnitt: 2x01 "Let the river run". Annie och hennes dotter Joy hamnar i Castle Rock efter en mindre bilolycka. De reser genom landet sökande efter The laughing plave, men Annie verkar även vara på flykt från något - eller någon.
2x05 "The laughing place" Ett avsnitt med tillbakablickar till Annies tidigare liv, och vad det var som hände som fick henne att fly.
2x10 "Clean" Striden om Castle Rock når sin klimax. Annie har en sak kvar att göra.

Favoritkaraktär: Annie. Kanske lite oväntat om en vet att hon heter Wilkes i efternamn och vad hon är för en i Stephen Kings skepnad. Många blinkningar åt det, särskilt i de sena avsnitten i säsongen.

Favoritpar: Joy och Chance. Bara aningen därom. Ack ja, för ung kärlek.

Bäst i säsongen: Hela Lizzie Caplans tolkning av Annie. Hon blev så perfekt med det rörelsemönster hon gav henne.

Värst i säsongen: Jag hade velat ha vissa saker mer förklarade för mig. Fick det förvisso i ett av avsnitten, men jag saknade kopplingen till "Staden som försvann" ändå. Och att det är så pass många frågor obesvarade i slutet av serien.

Övriga kommentarer: "Castle Rock" är en serie med avslutande säsonger, så egentligen gör det kanske inte jättemycket att det tog slut här. Det finns ett avslut ändå. Men! Det känns som att det finns så mycket mer att berätta och att det var meningen att det skulle bli minst en säsong till känns ganska tydligt. För lämnade vi inte Castle Rock ganska abrupt? Och var fanns vissa karaktärer som det letades efter? Och hur gick det egentligen för Nadia och Abdi? För Chance? Sådant skulle jag vilja ha ett svar på.