onsdag 17 mars 2021

Tomma förpackningar sedan sist

Jag är nästan lite imponerad själv över att jag lyckats tömma tio förpackningar den här gången, och samtidigt lite förvånad över att vissa saker inte hamnat här än. Antar att de kommer dyka upp i april i stället. 
Vad jag inte är imponerad över är att samtliga tio förpackningar ska sorteras som plast. Jag vill inte riktigt förbruka så mycket plast egentligen, men nu gör jag tydligen det. Känns bra att jag enkelt kan sopsortera, men ändå. Jag vill inte riktigt använda mig av så mycket plast, och ska tänka ännu mer på det från och med nu.


ACO. Body lotion moist. Oparfymerad.
Jag hade med en sådan här förra tomma inlägget också, men den flarran var tömd redan i januari så det kanske inte är så konstigt att det är med en ny, eftersom det här är min favoritlotion. Har så klart ersatt den med en ny, och dess ersättare finns redan i huset, den med.
Betyg 5/5

Apotek Hjärtat. pH5. Duscholja. Oparfymerad.
Av de dusholjor jag har provat så är det här min favorit. Inte för att jag provat jättemånga, men varför fortsätta leta när jag hittat en jag gillar. Gjorde slut på den här sist gång jag duschade men har tyvärr ingen ersättare åt den. Inte säker på att jag kommer skaffa det heller just nu. Ska testa en annan grej först.
Betyg 4,5/5

Budgie. The apple cider scrub.
En ny favorit i hårtvättarrepertoaren. Tänk att det skulle dröja tills jag var 49 och ett halvt innan jag skulle upptäcka att det är skönt att skrubba all hud - inklusive den i hårbottnen. Det står på flaskan att den ska användas en gång i veckan, så då gör jag det. I mitt fall blir det varje gång jag tvättar håret, för det gör jag var 6:e dag. Och numera håller sig håret "nytvättat" nästan hela veckan. Självklart har jag redan startat upp en ny tub i duschen.
Betyg 5/5

Garnier. Respons. The yoghurt mask. Intensely hydrating.
Jag är osäker på varför jag köpte om den här efter att den tog slut förra gången. Den är helt okej som hårinpackning, men sådana använder jag faktiskt inte så värst ofta. Med andra ord är det mest E som använt den, och jag någon gång då och då när jag använt den som rakkräm när jag rakat benen. Blir nog inget omköp den här gången. Särskilt inte som förpackningen är synnerligen besvärlig i duschen.
Betyg 2/5

Depend O2. Cuticle peeling.
Eftersom jag ofta är ganska slarvig på att använda nagelbandspeeling, så har den här lilla tuben räckt ungefär hur länge som helst. Nu tog den slut och jag beställde genast en ny. Gillar att den är så lätt att använda, och att det går fort också. Lite läskigt att en kan bli blind av den bara...
Betyg 5/5

Burt's bees. Lip balm.
Just det här läppbalsamet med en hint av pepparmint har blivit min favorit från Burt's bees. Bland annat vill jag gärna ha just den på läpparna när jag ska sova, det har blivit lite av en ritual. Jag har skrapat ur det sista ur den här tuben och självklart ersatt den med en ny.
Betyg 5/5

Garnier. Skin active. Moisture bomb tissue mask.
Triss i arkmasker, och de är så pass lika i vad de tillför att jag lägger dem under samma "flik". Samtliga var så generöst indränkta att det fanns essens kvar i påsen för flera dagar framåt.
Pure charcoal. Pore tightening + hydrating. Här är det lätt att tro att masken ska vara svart. Och det är den också, men bara för att själva arket är det, inte essensen. Så hur mycket pure charcoal det är i den är jag fundersam på. Luktade till en början inte helt smaskigt, men det försvann snart. Helt okej, men inga mirakler. 3/5
Chamomile. Super hydrating + soothing. En väldigt trevlig mask, som kändes avkylande utan att ha blivit kyld. Lite tvålig doft, men inget stör vare sig känslig näsa eller känslig hud. 4/5
Pomegranate. Super hydrating + revitalizing mask. Också den här masken var trevlig att använda på alla sätt och vis. Mycket trevlig doft, lite bärig sådär. Rejält kylig dock. Kan vara min favorit av de jag har testat hittills. 4/5