tisdag 25 februari 2020

Return to Manderley från a England

Det är ju lite tråkigt att jag inte har full kollektion av Return to Manderley från favoritmärket a England. Men efter att ha jagat lacket "Manderley" i snart ett år så har jag kommit till insikten om att jag måste ge upp. Tråkigt men sant, när jag nu samlar på a Englands lack, men inte så mycket att göra något åt. Det verkar som att lacket helt enkelt har utgått, och jag hittar det i endast två webshoppar worldwide - en superduperkrånglig med dyr frakt och en som inte skickar till Sverige.

Dagens kollektionssammanfattning är alltså inte komplett. Saknas gör det lack som jag misstänker hade varit ett av kollektionens vackraste, och det som bär kollektionens namn, vackert gröna Manderley. Men jag har de andra 6 lacken.
Return to Manderley är inspirerad av boken "Rebecca" av Daphne de Maurier. Det finns även en utomordentlig film från 1940 i regi av Alfred Hitchcock, och en ny filmversion är planerad att få premiär senare i år.
Men nu gällde det nagellack. De lack jag har i min ägo presenteras här i ingen särskild ordning alls, för hela den här kollektionen är jättefin. Eller jo, i den ordning jag bar dem blir det nog.


The scent of azaleas är ett vackert violblått lack. I parken kring godset Manderley blommar det azaleas, men den var även en tongivande doftnot i parfymen som den första Mrs de Winter bar. Den gåtfulla Rebecca, vars ande (och doft) ligger kvar som en spöklik skepnad över godset.


Mrs Danvers är Manderleys hushållerska. Hängiven Rebecca de Winter, och inte alls förtjust i den Mrs de Winter som är vår berättare. Hon tassar omkring på godset i sin svarta klännong, och således är lacket som bär hennes namn ett svart holo.


Je reviens är franska och betyder jag återvänder. Så hette Rebeccas båt i berättelsen. Lacket är en ljust lila som drar åt det grå hållet. Holografiskt så klart-


Rebecca är ett dammigt magentarosa lack som jag tyvärr bar i dystra november så att holot inte fick komma till sin rätt. Har så klart fått namn från bokens titelkaraktär. Den fösta Mrs de Winter, som så mystiskt försvann till sjöss många år tidigare.


Mrs de Winter kan vara min favorit i kollektionen, om jag tänker efter. Gråtonad taupe med regnbågar så det både räcker och blir över.
Mrs de Winter är vår berättare, den andra Mrs de Winter som inte riktigt klarar av att fylla Rebeccas skor. Vi får aldrig veta vad hon heter i förnamn...


Maxim är en mörkt röd som drar kraftigt åt brunt. Representerar Mr de Winter, maken åt både Rebecca och "vår" Mrs de Winter. En lite mystiskt karaktär, tyckte jag. Jag bär det här lacket just nu, och det är precis så fint som det ser ut att vara.

Visst är de vackra! Förstå vad jag inte kan välja en favorit av dessa. Och fårstå hur mycket jag önskar att jag hade det där gröna Manderley att visa upp också. Men nu blir det inte så. *suckar djupt*