måndag 3 februari 2020

Vad jag läste i januari

Jag har ungefär en fjärdedel kvar att läsa av den sista boken jag började läsa i januari. Jag visste från början att den skulle bli en överhängare då den är 700 sidor lång, give or take. Räknar med att skriva om den senare i veckan.
Jag hann med 6 andra böcker i januari, som jag här presenterar i den utlästa ordningen uppifrån och ner, precis som vanligt.


"Den engelska flickan" av Katherine Webb var årets första bok att läsas för Plejaderna. Vi var inte så förtjusta direkt... Medelbetyget hamnade på 2,05/5 vilket var ,05 mer än mitt som var 2/5.

"Fangirl" av Rainbow Rowell blev min favoritbik i januari, och jag har precis fått hem "Carry on" som är fanfiction-berättelsen vår huvudperson Cather skriver i den här boken. Mitt betyg var 4/5.

"Outsidern" av Stephen King. Jag gjorde något så ovanligt som att läsa en King på svenska. Och kanske förlorade den lite för mig just på grund av det, eller så var det att jag tyckte den var som en mix av mycket annat han har skrivit.  Kul för stunden, men... Betyg 3/5.

"Allt och mer därtill" av Jaqueline Briskin. Omläsning av en bok jag älskade som ung. Kärleken överlevde inte tidens tand. Betyg 1/5.

"Boktjuvarna" av Anders Rydell var min långläsningsbok i januari. Jag gillade den här mycket, väldigt intressant. Betyg 4/5.

"Leah on the offbeat" av Becky Albertalli är en kompanjonbok till "Love, Simon" (Simon vs. the homo sapien agenda) som handlar om Simons bästis Leah. Väldigt fin liten bok, där författarens psykologibakgrund märks av på ett finstämt sätt. Betyg 4/5.

Det var det. Nu ska jag se hur långt jag orkar läsa i den bok jag verkligen läser just nu. Ska bara sortera in de här böckerna i bokhyllan först. Till och med den jag inte gillade - av nostalgiska skäl.