onsdag 12 februari 2020

"En enda hemlighet" av Simona Ahrnstedt

Jag vet lite vad jag ska få när jag plockar upp en romance av Simona Ahrnstedt. Och jag blir sällan besviken, även om jag alltid kommer ha en särskild plats i mitt hjärta för hennes debutroman "Överenskommelser" och ingen annan av hennes böcker kan bli lika bra. Eller?

Bildkälla Goodreads
Isobel Sørensen är en framgångsrik läkare med flera fältuppdrag bakom sig. Hennes arbete med den ideella organisationen Medpax är det viktigaste i hennes liv. När Medpax drabbas av ekonomiska bekymmer behöver hon ordna nya sponsorer.
Alexander de la Grip är yngst av syskonen de la Grip. Han lever ett kringflackande playboyliv med alkohol och kvinnoaffärer, och pengar är inget problem för honom. Han kan få vad han vill - och vem han vill. Och han vill ha Isobel.
Isobel går med på att ses över en middag för att diskutera Medpax behov med Alexander. Oväntat dras de till varandra på ett sätt ingen av dem trodde var möjligt. Men det finns hemligheter som ruvar under ytan.

"En enda hemlighet" är den andra boken i en serie med romance-romaner som startade med "En enda natt". Det går så klart att läsa böckerna fristående, men om en tänkt läsa hela serien och vill hålla sig spoilerfri så är det en bra idé att läsa dem i ordning. Det finns en tredje bok också ("En enda risk") men den har jag inte. Än.
Jag älskade Simona Ahrnstedts historiska romance med slottet Wadenstierna som enda gemensamma nämnare, så det var ju extra kul att slottet dök upp här i en liten cameo-roll. Annars är det här mycket annorlunda från de historiska böckerna. Till att börja med så hettar det mer om sidorna. På ett sexigt sätt alltså. "En enda hemlighet" innehåller även en dos BDSM. Jag vill egentligen inte göra en jämförelse med "50 nyanser" men det går helt enkelt inte att låta bli - för det här är mycket bättre. Bara en sådan sak som att de gemensamt går och köper sexleksaker och att ingen blir övertalad till någonting som hen inte vill. Ingen som blir smiskad och lämnad utan eftervård...
Det går snabbt och lätt att läsa de här böckerna. Det är lite lagom angstigt, småspännande och sexigt. Men. Boken tappar en hel del för mig i det väldigt osannolika slutet. Jag köper helt enkelt inte att det skulle kunna gå till så som det gör i boken. Bara för att någon råkat ha pengar, som han får tillgång till i kontanta medel lite väl snabbt och enkelt.
Jag har också lite svårt för den här bokens sekundära kärlekspar, vilket drar ner min upplevelse ytterligare.
Mitt betyg på "En enda hemlighet" blev 3/5.