måndag 10 februari 2020

Säsongssammanfattning: His dark materials, säsong 1

Spoilervarning, lite som vanligt sådär.

Älskade maken, jag och E har den senaste tiden spenderat tid i en helt annan värld genom att se den första säsongen av "His dark materials". Att det blir en andra säsong är redan klart, jag har hört att den till och med är inspelad, och den kommer troligtvis någon gång sent i år.
Serien är baserad på en trilogi böcker av Philip Pullman, som ingen av oss har läst. Jag har haft böckerna på min oändliga önskelista ganska länge, men tagit bort dem för att jag insett att jag troligtvis aldrig kommer komma till skott och läsa dem. En känsla som inte ändrats med den här första säsongen.

Bildkälla Deadline
Favoritavsnitt: 1x04 "Armour" På sin resa norrut lär Lyra känna aereonauten Lee och pansarbjörnen Iorek.
1x08 "Betrayal" Lyra och Roger bestämmer sig för att återvända till Jordan, men en katastrofal händelse förstör deras planer. Asriel ger sig av, Lyra följer honom. Och i vår värld tar Will steget in i det okända.

Favoritkaraktär: Pan. För Lyra i all ära, men hennes deamon är ju bara gullig.

Favoritpar: Nix pix kakmix.

Bäst i säsongen: Deamons.

Värst i säsongen: Stundtals väldigt rörig handling. Jag har svårt att hänga med på vad som händer mellan varven.

Övriga kommentarer: Jag tycker i ärlighetens namn kanske inte att det här varit så jättebra. Vissa bitar är spännande, och jag kommer troligen titta vidare av ren nyfikenhet, men det dröjde ganska många avsnitt innan jag tyckte att det blev tittvärt. Många djupa suckar från mitt soffhörn.