söndag 31 januari 2021

Januarifavoriter

Sådär ja. Då var första månaden av 2021 (alldeles straxt) avklarad. Med tanke på pandemi och annat så har jag knappt varit utanför dörren, så det finns inte en överdriven mängd upplevelser att rapportera om. Men en och annan favorit brukar jag alltid hitta om jag bara får fundera en stund eller två.

Cullen the cat, aka Cullbert, says "Hi!".

Bok: "The institute" av Stephen King. Årets första bok, blev årets första favorit.

Film: Senaste versionen av "Emma"  blev min favoritfilm i januari.

TV: Tittade klart på "The alienist" igår, och kan därför utse den till månadens bästa tv-serie.

Nagellack: Mrs Dalloway från a England. Grönt är skönt.

Skönhet: Frisk luft. Jag har varit på promenad nästan varje dag i januari, och den där dosen frisk luft och dagsljus, med lite tur även solsken, har varit guld värd. 
En annan sak som varit bra för hälsan, och därmed välmåendet och skönheten, har varit att jag har gjort en yogautmaning. 30 day yoga challenge med YouTube-kanalen Yoga with Adriene. Med mitt brutna ben och något plufsiga och osmidiga kropp, så kunde jag inte göra allt - men jag kunde göra det mesta och jag gjorde det varje dag. Vilket känns som en enorm bedrift för mig personligen, och en jädra boost för själen och självkänslan. Och självklart slutar jag inte där. Mot oändligheten - och vidare!

Extra speciell rolighet: Chilipojken fyllde 20 år i början av januari, och borde som sådan kanske mer kallas Chilimannen från och med nu. Även om han alltid kommer vara mammas lille pojk.

Favoritinlägg: Topp 10 över nagellacken från 2020.