fredag 7 oktober 2022

FredagsFilmen: Willow

Innan Disney+ bestämde sig för att göra den här serien, så fanns så klart filmen från 1988 redan att tillgå. "Willow" alltså, med Warwick Davis i titel- och huvudrollen. En underbar liten fantasyhistoria, som jag sett en mängd gånger, och som bjöd på för den tiden revolutionerande filmeffekter. 

Bildkälla Disney+

Unge Willow Ufgood hittar ett övergivet barn. Barnet visar sig ha kraften att kunna störta den ondskefulla drottningen, och Willow får nu i uppdrag att beskydda henne. Till sin hjälp får han svärdsmannen Madmartigan. Äventyret kan börja.


En riktigt rar, och för mig nostalgisk, film som innehåller alla ingredienser för en bra äventyrsfilm. En osannolik hjälte, ett svårt uppdrag, kampen mellan det goda och det onda, magi, och en dos romantik. Det finns sämre sätt att spendera sin fredagskväll.
Om jag kommer se serien? Jag vet inte. Men troligen. Kommer nog ge den en chans i varje fall, även om den känns lite onödig och att filmen räckte så bra så. Har till slutet av november på mig att suga på just den karamellen.