onsdag 5 oktober 2022

Septembers bokhög

Det blev inte mycket läst i september alls. Endast fyra små böcker hamnade i utlästa högen den här gången. Så kan det gå. Som vanligt föst utläst överst, och så jobbar vi oss nedåt i högen.


 
"Magic lessons" av Alice Hoffman är "Practical magic"-seriens tredje bok, men den första om en ser till kronologin. Här får vi veta ursprunget till förbannelsen som familjen Owen är drabbad av. Jag gissar att jag hade gillat den mer om jag läst serien kronologiskt, vilket jag ju inte gjorde... Är säkert utmärkt som ljudbok, för här kändes berättarrösten på varje sida. Betyget blev 3,5/5

"1795" av Niklas Natt och Dag är även den del tre i en serie. Men här tar Bellman Noir-trilogin slut, och tur är väl det. När jag lägger ihop boken med en undran över varför den ens skrevs, så är det klart att jag inte tyckte den var så vidare värst mycket att hänga i granen. Betyg 2,5/5.

"Mitt liv som råtta" av Joyce Carol Oates handlar om Violet som är en bidragande orsak till att två av hennes bröder hamnar i fängelse, och då blir utesluten ur familjen. Bitvis kändes boken lite hopplockad, och berättelsen känns nästan lite för lik den i "Det var vi som var Mulvaneys" av samma författare. Ändå hyfsat lättläst, och den fick betyget 3/5.

"White fragility. Why it's so hard for white people to talk about racism" av Robin DiAngelo var min månadsbok i september, och blev också månadens favorit. Mycket att tänka på, och många insikter. 4/5 blev månadens högsta betyg.