tisdag 15 mars 2022

Tomma i mars

Inga överdrivna mängder med tomma förpackningar den här gången. Lite som vanligt några favoriter, några engångsförpackningar, och några vi inte kommer återse.



ACO. Bodylotion moist. Oparfymerad.
Min ohotade favorit på bodylotionfronten. Kanske inte direkt 48h återfuktning som flaskan lovar, i varje fall inte på en torrboll som mig så här års. Men efter dusch är den baske mig oslagbar. Har en ny, precis som vanligt.
Betyg 5/5

Lush. Monster octopus. Shower jelly.
Vad vi gillade med den här. Den luktade geléhallon och var rolig. Saker vi inte gillade. Att den tydligen inte gillade att bli blöt. Det kan ju anses vara viktigt för vad som är en kroppsrengörare i jellyform, men faktum är att den luckrades upp väldigt fort - som ett geléhallon om en har det i munnen ett tag. Det gjorde den här ganska odryg, eftersom det lossade stora bitar som försvann ner i avloppet när vi duschade. Kanske bättre vid bad? Dessutom upplevde jag den som lite uttorkande.
Just den här, Monster octopus, var en special vid Halloween så den finns inte att få tag på längre. Inte för att vi hade tänkt köpa om den ändå...
Betyg 2/5

Nivea. MicellAIR expert. Eye make-up remover.
Jag har gjort slut på den här ganska raskt, nu när jag börjat sminka mig mer regelbundet igen. Jag använder vattenfast mascara, och det går hyfsat lätt att få bort det med den här varianten av eye make-up remover. Jag får kanske dra några gånger extra mot den jag använde förut, men i gengäld så är den här mycket bättre för mina ögon. Jag upplever exakt ingen irritation alls, och då kan det vara värt att dra några gånger extra med rengöringsrondellen. Jag köpte en ny.
Betyg 4,5/5

Ica. Ekologiskt certifierad ögongel. Oparfymerad.
En riktig liten luring. Jag har haft backup på den här i två månader nästan, för du spruttade den till första gången. Det fanns gott om gel kvar dock, för jag öppnade den backupen först i förra veckan. En given favorit, och lite räcker långt. Ingen undergörare, men duger finfint åt mig.
Betyg 5/5

Holika Holika. Pure essence mask sheet. Strawberry.
Ska ge lyster och jämna ut hudtonen. Som vanligt märker jag inte av sådant jättemycket, men den känns uppfriskande och mysig i varje fall. Holika Holikas masker är tunna och trevliga och lätta att anpassa till ansiktet, ibland med ett klipp i masken, ibland inte. Det finns mer essens än mask i förpackningen, så det blev kvar att spara i burk till en annan dag. Absorberades bra av huden, och kladdade inte. Kommer jag köpa igen? Troligen.
5/5

It's skin. Blueberry. Vitality & moisture mask sheet.
En lite tjockare mask av tyg, som håller mycket essens vilket gör att det går att ha masken på en längre stund utan att den torkar. Bra för extra mys, med andra ord. Och jag fick ändå kvar lite extra till essensburken. Återfuktande, och ska hjälpa hudens elasticitet och hudton.
Satt bra på huden och essensen absorberades bra utan att vara nämnvärt kladdig. Extra plus för att den verkligen luktade blåbär. Köpa igen? Skulle tro det.
Betyg 5/5

Hela rasket ner i plaståtervinningen.