fredag 30 april 2021

Aprilfavoriter

Valborgsmässoafton blir det oavsett om det är pandemi eller inte. Inte för att jag hade firat värst mycket ändå. Kanske blir en brasa i öppna spisen senare ikväll, kanske inte. Jag tror vi har marshallows vi skulle kunna grilla i så fall. Kan kanske bli mysigt.
Att jag inte kommer kunna baka en rabarberpaj lagom till Valborg insåg jag redan i mitten av den här alldeles för kalla vårmånanden. Det har ju trots allt snöat på tulpanerna mer än en gång. Det har mer känts som förvår än vår, och nu längtar jag väldigt mycket efter lite värme. För även om det varit många soliga dagar, så har det också varit väldigt kallt. 

Vädret har alltså inte varit en favorit i april, men andra saker har varit det istället. 

Bok: Månadsboken "Fånga och döda" av Ronan Farrow. Mer om den nästa vecka. 

Film: Det har inte blivit så värst mycket filmtittande den här månaden. Av de få jag såg var omtitten av "The Others" den bästa.  Ännu en gång för att det är något särskilt med att se ens barn tycka om en film som jag själv tycker väldigt mycket om. Finns på Netflix.

TV: Första säsongen av "Penny Dreadful"tyckte jag mycket om.

Nagellack: Spirit of the forest från Pahlish


Skönhet: Jag börjar märka resultat av min träning nu. Dels av de där småpassen jag gjort varje dag, men framför allt för att jag orkar mer när jag gör yoga. Jag kan hålla positionerna på ett annat sätt och jag kommer längre i både stretch och balans. Känner att min hållning blivit bättre och att jag blivit fastare i kroppen. Lite sladder som försvinner gör en massa för humöret kan jag lova.

Extra speciell rolighet: Min lilla mamma fyllde 80 år och bjöd in oss på ett litet kalas. Fick träffa en moster och morbror och vågade till och med krama om dem för de var vaccinerade. Och en storebror och en brorsdotter var också med. Och så klart - väldens bästa mamma. Min. ❤️

Favoritinlägg: Med risk för att upprepa mig själv - bokhögen från mars.