fredag 23 april 2021

FredagsFilmen: Tuck everlasting

Häromdagen hade jag och E filmkväll med smörpoppade popcorn och bråkig katt som klättrade runt överallt. På repertoaren stod en film jag tänkt se ett tag, som är baserad på en bok av Natalie Babbitt - "Tuck everlasting". 

Bildkälla Disney


Winifred Foster är enda barnet till den lilla staden Treegaps förmögna familj. När hennes föräldrar vill skicka henne till en flickskola bestämmer hon sig för att ge sig in i skogen där hon går vilse. Hon möter den unge Jesse Tuck i skogen, men när han hindrar henne från att dricka ur samma källa som han nyss drack ur själv, börjar äventyret på riktigt. 
Winnie blir förd till Jesses familjs stuga, och får snart veta deras hemlighet - och allt den för med sig.



Den var väl... okej. Inget direkt omvälvande, även om fotot är vackert. Så är det ju det här med allt skitsnack om korsetter som driver mig och E till vansinne, och som tydligen måste vara med i alla filmer där unga kvinnor har korsett. Samt att det inte alltid är lätt att se en film tillsammans med en person som gapskrattar sig igenom alla romantiska scener (och de finns det gott om i den här filmen) för att hon tycker att de är så lökiga. Hon har ju inte fel, men.
Lite amerikanskt och Disney-esqued tillrättalagt. Fint foto, med vackra miljöer och fina kläder. Pinsamma försök till skotskt accent - som vanligt.
Så där bra som jag hade inbillat mig att den skulle vara? Nej. Är nyfiken på att läsa boken dock. Kan tänka mig att den kanske skulle ge mig mer.