tisdag 27 april 2021

Sett på tv: The Falcon and the Winter Soldier

Som vanligt spoilervarning när jag skriver om tv.

Självklart valde vi att titta på "The Falcon and the Winter Soldier" när serien dök upp på Disney+.
I slutet av "Avengers: Endgame" gav Steve Rogers sin sköld till Sam Wilson, även känd som Falcon. Den här serien handlar ganska mycket om just den där skölden, och vilka känslor och uppoffringar den bär med sig. Vilken börda den faktiskt kan vara att bära.

Bildkälla IndieWire

Ärligt talat så var det en del jag inte riktigt hängde med på här. Jag hade svårt att få grepp om organisationen Flag Smashers och vad deras agenda egentligen var. Eller så tyckte jag kanske att de inte hade helt rätt och att de faktiskt var precis så mycket terrorister som de framställdes som i de första avsnitten, något som jag tyckte mattades av något allteftersom handlingen fortskred.
Det var så klart kul att se Sam och Bucky tvingas samarbeta, fast de egentligen inte gillar varandra. Till en början i varje fall. Det framgår också alltmer tydligt varför Steve valde att lämna vidare skölden till Sam, även om Sam till en början inte förstod varför just han skulle få den. Captain Americas utseende hamnar också i fokus här. Kan ens en färgad man vara Captain America, eller är det bättre med en vit, blond och blåögd Cap, som John Walker, där den färgade killen får agera sidekick, som Lamar/Battlestar.
Serien väcker alltså en del moraliska frågor, men i grund och botten är det ren och skär underhållning. Mycket våld så klart, och coola slagsmålsscener. 

Fast. Jag tyckte kanske inte riktigt att det här var så bra som jag hade hoppats på. Helt okej att tugga popcorn till, men så värst mycket mer vet jag inte om den gav mig. Etablering av nya karaktärer så klart, som jag antar att vi kommer få se mer av i kommande Marvel-filmer och serier. 

Endast 6 avsnitt, så den går ganska snabbt att binga, om en så önskar. Jag har sett den nu, och är nöjd så.