torsdag 29 april 2021

Aprils nagellack

Åtta lack hann jag bära den här månaden. Just nu är jag inte jättepepp på att måla naglarna med nya tjusiga kulörer, utan är mer intresserad av att se dem få lite längd igen. Eller i varje fall lite styrka. Jag har haft problem med flisiga och skiviga naglar en period, samt att jag hackade av en pekfingernagel ganska långt in när jag slant med kniven när jag lagade mat för att tag sedan. Naglarna är alltså nedfilade ungefär så långt det går, och så ger jag dem lite extra kärlek just nu. Men det är ju inte jättekul att sätta tjusiga lack på naglar som är yttepyttekorta och i dåligt skick.

Nåväl, det där brukar reda upp sig, särskilt som jag gjort något åt grundproblemet (bytt baslack). Och åtta lack vill nu visa upp sig i alla sin prakt, så här kommer de - i den ordning jag bar dem. Som vanligt.


Pahlish, Soot sprites
Alla Pahlish-lack jag har i lådan just nu är från Hey let's go!-kollektionen och har Studio Ghibli-tema. Soot sprites är supergulliga små andar som är med i "Min granne Totoro" och "Spirited away". Där är de kolsvarta, så lacket känns sådär i representationen. Å andra sidan är lacket en skir askgrå som skiftar kraftigt i lila. Och så massor av holo på det, eller prismatiskt miniglitter som det mest syntes som. 



Depend 7day, Dress code: cool
Tydligen kände jag för något sobert när jag bar det här lacket, eller så var det i största allmänhet det där med att svärtat grönt liksom aldrig är fel. Det må vara ett helt vanligt krämlack, men jag uppskattade för just precis det. Enkelt, och snyggt.


Atelier rouge, C'est la vie
Usch vad mina nagelband ser kladdiga och trista ut här. Så var penseln i det här lacket lite besvärlig också, fastän att jag nu har lärt mig att den där stora korken faktiskt är avtagbar. Slöseri på plast, tycker jag...
Lacket i sig är en mörkare grå som drar åt det kalla, blå hållet. Jag brukar trivas i grå lack, och gjorde så även nu.


Pahlish, Spirit of the forest
Min mammas älsklingsfärg är grönt, så på hennes födelsedag brukar jag måla naglarna gröna. I år fyllde hon dessutom jämna 80  år, så jag tyckte det passade med ett så vackert lack jag bara kunde hitta.
Spirit of the forest är med i "Prinsessan Mononoke", och jag tycker att lacket på ett bra sätt fångar själen hos en skog. Lite murrig grön, med större färgskiftande flakes och holoskimmer. Lite som att titta ner i en skogstjärn eller något. Hisnande vackert. 


a England, Merry maidens
Jag fick Ancient sites-kollektionen i julklapp av älskade maken, och det är han som valt det här lacket åt mig. Och inser ni vad vi tittar på här? Ett lack från a England som inte är holo. Minns knappt när det hände senast. Förra årets fyra kollektioner innehöll faktiskt rätt så många icke-holo, och hela Ancient sites är krämlack i olika nyanser av sten. 
Merry maidens är det ljusaste av lacken, nästan vitt men ändå tydligt grått. Tänker på dimma. Väldigt fint och vilsamt.


Depend O2, #642
Jag fortsatte på pastellspåret med ett pastellgult lack från Depend. Vaniljgult hade kanske passat bra i påskas, men det var inte då jag bar det, rebell som jag är. För att vara gult så var det inte jättejobbigt att måla med. Jag vill minnas att det här var två lager. Jag skulle däremot behöva tunna ut mitt topplack lite, för det börjar bli ganska besvärligt nu. Det är alltså topplacket snarare än det gula som gör att det kanske ser lite ojämnt ut.


Pahlish, Ohmu
En jätteinsekt från filmen "Nausicaä of the Valley of the Wind" har gett inspiration till det här ljusblå lacket med prismatiska glitter och holoskimmer. Kan kanske vara för att de har blått blod. Det kan vara så att jag tycker att lacket är mycket vackrare än dess inspiration. Jättegråsuggor är inget för mig, liksom. Hur godhjärtade de än må vara.


Depend 7day, Casual chic
Ett mörkare lila krämlack, helt enkelt. Så där ickeupphetsande att jag undrar varför jag ens beställde det. Lite åt det rödare lila hållet, hade det varit blålila hade det antagligen blivit blått i kameran. Men ja, jag har sett det förut, så jag hade kunnat vara utan det. 
Det lack jag bär just nu, och således sista lacket ut i april.