onsdag 14 april 2021

Mor, lilla mor


Vänern från Dalslandshållet. Sommaren 2015.

Idag är det min mammas 80-årsdag. Den kommer kanske inte riktigt firas så som vi först trott, med ett hejdundrande kalas, men med tanke på att min pappa inte kan vara med så kanske det är lika gott att det blir lite mer stillsamt. 
Tårta blir det i varje fall, för det ska jag se till. Och känner jag mamma rätt så kommer det finnas ett överflöd av mat också. 
Mamma är nämligen sådan, omtänksam och närande - både när det gäller mat och när det gäller kärlek. Hon har sagt till mig att hon burit på en känsla av att inte ha gett oss barn tillräckligt materiellt när vi växte upp, och det var någonting jag blev förvånad över. Jag har aldrig känt att jag saknat något, för jag hade alltid min mamma.  Och min pappa. Fina föräldrar helt enkelt. (Även om jag inte fick den där "elgitarren" i julklapp när jag var liten.) Men jag antar att det är en del av föräldrarollen, att ha dåligt samvete och känna sig otillräcklig, för det gör jag mig skyldig till jag med.
Mamma är min idol. När folk säger att vi är lika varandra blir jag glad och stolt. För att vara lik en av världens varmaste och finaste människor är inte dumt alls.

Jag älskar dig mamma. Grattis på födelsedagen. ❤️