onsdag 7 april 2021

Mozzarellapasta

Senast jag skev om min mat under en dag, så hade familjen lagat ett nytt pastarecept. Jag har tänkt på det ganska mycket sedan dess, och känner att det kanske snart är dags för en repris. 
Receptet hade jag skrivit upp någon gång för länge sedan, och hittades när jag rensade bland kokböcker och recept som en del i min vårstädning. Det blev lite som en varm pastasallad caprese, och caprese är ju gott det med. 


Mozzarellapasta

valfri pasta av valfri mängd
1 stånd broccoli (250 g)
1 frp mozzarella (125 g)
1 ask körsbärstomater (250 g)
1 msk olivolja
färsk basilika
salt, peppar

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Skär broccolin i buketter och stammen i bitar, skär bort den hårda änden och det grova skalet först. Låt broccolin koka med pastan när det återstår 2-3 minuter.
Blanda tärnad mozzarella med halverade körsbärstomater, olivolja och basilika. Smaka av med salt och peppar. 
Häll av pastan och broccolin när det kokat klart, och häll ner i mozzarella- och tomatblandningen. Rör om och servera.

Vi åt vår med salladsblad och oliver och rev över extra parmesan. Vi funderade på om det skulle bli ännu godare om vi hade fräst tomaterna och broccolin i lite olja och vitlök. Så nästa gång vi gör det här (snart hoppas jag) är det kanske den metoden vi prövar då.