fredag 9 april 2021

FredagsFilmen: To all the boys I've loved before-trilogin

Om du har tillgång till Netflix och känner för en romantisk film eller tre, så kan jag rekommendera trilogin "To all the boys I've loved before". Tre filmer alltså, som börjar med den som har titeln här ovan. Filmerna är baserade på romaner av Jenny Han, men jag har inte läst dem- Planerar inte att göra det heller, för jag har ju redan sett alla tre filmerna, så jag vet hur det går.

För att inte avslöja alltför mycket om hur det går, så koncentrerar jag det här inlägget på den första filmen. Kanske också den som är bäst, om jag tänker efter.

Bildkälla Wikipedia

Lara Jean har för vana att skriva brev till sina förälskelser. Dessa brev är endast avsedda för hennes egna ögon, men nu har de skickats ut till sina adressater, och nu dyker de upp en efter en - alla killar hon har gillat.



Det här är en charmig liten historia. Lagom till en skål popcorn och lite fniss. Men det finns också lite mer allvarliga undertoner, särskilt i de följande filmerna, om att hitta sin egen väg och komma tillrätta med sig själv. Allt med en gnutta humor och massor av romantik - så klart.

I uppföljarfilmen "To all the boys: PS. I still love you" har Lara Jean landat i ett förhållande med en av de personerna hon skrev brev till, när recipienten till det mest långväga brevet dyker upp och komplocerar saker och ting.

I den sista (?) filmen, "To all the boys: Now and forever" är det dags att söka till college. Lara Jean och hennes pojkvän har stora planer, men när de inte kommer in på samma college blir det hela lite mer komplicerat.

Tydligen är det en spinoff-serie planerad, som ska kretsa kring Lara Jeans lillasyster Kitty- Eftersom hon varit en av filmernas bästa karaktärer, är chansen stor att jag kommer titta på den. Om inte annat så för att få ett hum om hur det gått för Lara Jean och hennes hjärtats utvalda.