torsdag 22 april 2021

BoJo för maj

Det märks att jag inte varit nöjd alls med hur aprils veckouppslag blev, för jag var ganska ivrig att testa något nytt och göra sidorna för maj. Jag visste dock inte riktigt vad jag ville ha för färgtema, så hade det inte tagit så lång tid att bestämma mig för gult, orange och lite guld, så hade jag säkert gjort de här sidorna redan i mars.
Nu blev de klara i helgen, och jag ser redan nu fram emot att sätta reservoarpennan i de här sidorna. 


Ganska snabbt bestämde jag mig för att rita alla (nåja, nästan alla) streck på fri hand. Det gör att linjerna blir lite wobbliga, men det ger även en viss charm som jag gillade mycket. Självklart hade jag hjälp av att sidorna i min bulletjournal har prickar att gå efter, samt att jag i några fall hade ritat upp i förväg med blyerts hur sidorna skulle se ut.
Bland annat hade jag en blyertskalender att gå efter när jag gjorde månadsuppslaget, tillika startsidan för maj.


Kassaboken använde jag som synes linjal på. Andra sidan är som vanligt det för månadens bok och månadens nagellack. Jag har bestämt vilken bok det blir, men inte skrivit in den än.


Från och med april så har jag lagt mina hurtiga sidor innan veckouppslagen. Med "hurtiga" menar jag såklart mitt schema för Yoga with Adriene, samt månadens tema. 
Yoga with Adriene släpper ett nytt tema i slutet av varje månad, med en spellista på YouTube för den kommande månaden, och hittills är det den jag använt mig av. Kommer göra så även i maj, men temat är inte släppt än, men mallen ser ut så här.
I april har mitt personliga tema varit Move it! och jag har gjort ett pulshöjade träningspass varje dag - utom mina inräknade vilodagar (tisdagar). Jag hade tänkt ha ett helt annat tema i maj, men nu har jag trivts så pass bra med det här, samt att jag inte vill släppa den goda vana jag känner att jag håller på att bygga upp, så jag har bestämt mig för ett liknande tema även i maj. Jag kommer även fördjupa mig i livsyogan i maj. 
Mycket hurtande blir det....


Vanor, humörkoll och en rad om dagen ser ut precis som vanligt. Jag är väldigt nöjd med att göra min humörkoll månadsvis, istället för att försöka mig på att pixla året, som jag gjort (och misslyckats med) flera gånger tidigare. Kul även att se hur humöret förhåller sig i relation till menscykeln, som jag också har koll på här.

Och så här blev veckouppslagen. Mycket mer vilsamt för ögat, och med gott om plats för dagliga att-göra-listor, något som jag just nu skriver på post it-lappar. Jag har nämligen kommit på ett nytt sätt att hålla mig produktiv, och där är att-göra-listor en viktig del. Känner dock att det troligen är mer praktiskt att ha det direkt i kalendern än att ha det löslappssystem som post it varit. 
Men mer om det en annan dag, för jag planerar att skriva lite mer utförligt om det i ett eget inlägg.

Alla citat i majs veckouppslag kommer från låten "Somebody" med Depeche Mode, som sjöngs på vårt bröllop. Och som ni ser så firar vi vår 21-åriga bröllopsdag i början av maj.